Over Comtesse

Geschiedenis

Op 1 september 1939 opende de luxe bijouterieën- en lederwarenwinkel Comtesse
uit Den Haag de deuren van haar tweede vestiging aan de Breestraat 118 te Leiden. Aanvankelijk ging het goed met de winkels, tot de uitbraak van de tweede wereldoorlog.

Comtesse Leiden zette na de crisisjaren '40-'45 haar activiteiten voort om in de naoorlogse jaren uit te groeien tot een begrip in Leiden en ver daar buiten. De vestiging aan de Spuistraat in Den Haag werd gesloten.

In 1975 werd de winkel met de inmiddels vertrouwde naam overgedragen aan Laurens en Hermie Verspaandonk welke Comtesse hebben gemaakt zoals iedereen haar kent.
Een unieke winkel in haar soort met service en kwaliteit op een gedeelde eerste plaats.
In 1977 werd de winkel gemoderniseerd en in 1983 vond een uitbreiding plaats en werd het naastgelegen pand aan de Breestraat 120 bij de winkel gevoegd.

Na 45 jaar hard werken om een inmiddels grote en trouwe vaste klantenkring te bedienen besloten Laurens en Hermie dat hun taak erop zat en het tijd werd voor een welverdiend pensioen. Lange tijd leek er geen opvolger te zijn voor Comtesse. Met pijn in het hart besloot men de winkel op te heffen. Zo ver is het gelukkig niet gekomen.

Sinds 1 maart 2021 is Comtesse overgedragen aan Robbin Stikvoort.
Comtesse verandert echter niet, wel is er een toevoeging gekomen aan de naam Comtesse Travel & Bags en is het logo gemoderniseerd. U kunt ook in de toekomst rekenen op de service en de kwaliteit waar Comtesse al ruim 80 jaar voor staat. In de winkel en nu ook online!